Wandelvakantie ervaringen van gasten

Elk vakantiehuis heeft een eigen gastenboek. Hieronder leest u enkele wandelvakantie ervaringen die onze gasten in de afgelopen jaren in de boeken schreven. 

Wandelvakantie ervaringen van gasten

 

Wandelgroep oktober 2016

Wij ontvingen van onze gasten van de herfstwandelgroep 2016 warme berichten over hun vakantie op Pomarinho:

"Ik heb een super wandelweek gehad: schitterende locatie (Pomarinho), heel gastvrij, gezellige mensen in de groep (leuke gesprekken, serieuze gesprekken, plezier, geen moment een ongemakkelijk gevoel), geweldige gids, prachtige omgeving, fantastische natuur. Ik heb echt een geweldige week gehad. Dit was na 26 jaar voor mij voor het eerst weer een vakantie met een groep, en ik heb er ontzettend van genoten. Ik wil zeker nog een keer terug naar Pomarinho, en dan in het voorjaar (mei)."

 "Wat hebben we het leuk gehad met elkaar, zo verschillend als mensen zijn, maakt dat het juist leuk! Hulde, zeker niet in de laatste plaats voor Ilse, die een fijne zorgzame en deskundige gids was. Ook niet in de laatste plaats dank aan Dolf, die zo met iedereen heeft meegedacht om dingen goed te regelen, dank Dolf! We zijn weer terug in het gewone leven, in alle hevigheid maar met een leger hoofd dan dat we kwamen. Wij willen jullie nogmaals bedanken voor ieders eigen manier van bijdragen aan deze bijzondere wandelweek."

"Ik ben nog steeds aan het nagloeien van een heerlijke week. Van binnen gloei ik vanwege de aardige en enthousiaste mensen die ik heb ontmoet, de geweldige ontvangst op het mooie Pomarinho en de hartelijke gids en gastvrouw, die Ilse was. En van buiten gloei ik na vanwege het prachtige weer, precies in onze wandelweek!"

"Wat ik de afgelopen week in Pomerinho zo speciaal vond is dat ik even deel uit maakte van een gezinsleven.  Heel apart." 

"Het was een fantastische vakantie met de groep."

 "Ik hoop dat ik jullie manier van leven nog een poos vast hou en er nog van mag nagenieten. Doe allen de lieve groeten. Ik vond het een superreis die ik mocht meemaken met super mensen. Geef ook Ilse een dikke knuffel hoop dat genoeg zegt. Nog bedankt voor alles en veel geluk."

Geweldige vakantie op Pomarinho! (juni 2016)

Ofschoon we van plan waren er met de caravan op uit te trekken, gaf het slechte weer de doorslag om een last minute naar de zon te boeken. Zo kwamen we al googelend terecht in een appartementje op Pomarinho, een mooi gelegen camping midden in de Portugese natuur. Wat hebben we genoten, prachtig weer en alleen maar zon. Dolf en zijn team maakten er een geweldige vakantie van. Vele goed beschreven wandelingen, voorzien van de nodige tips. Leuke lokale restaurantjes met specifieke Portugese gerechten voor weinig geld. Waar vind je nog een uitgebreid menu voor 7.5 euro? Ook hebben we genoten van de groepsmaaltijden op de camping, hoewel dit volkomen vrijblijvend was. Alles kon, niets hoefde. Wij hebben het ervaren als een geweldige vakantie, volledig afgestemd op datgene wat we graag wilden. Hierbij stond Dolf altijd met raad en daad klaar. We gaan hier zeker terugkomen! Edy en Phineke.

Een aanrader (juni 2016)

Een verblijf in Pomarinho kan ik van harte aanbevelen. De gastvrije open en tot niets verplichtende ontvangst is hartelijk. Het appartement en het Portugese natuurschoon zijn even fraai als de website belooft. De oude vestingstadjes zijn schilderachtig. De wandelingen zijn goed te doen, zelfs voor een 71 jarige. De gids Ilse bemoedigt en haar passie voor planten , bloemen en vogels enthousiasmeert. De door de Portugese Selma bereidde gerechten zijn heerlijk en de prima lokale wijn maakt de maaltijden tot een feest. EEN AANRADER. S. Tichelman

En aanrader als je van wandelen houdt (juni 2016)

Allereerst hebben wij, Corrie en ik hebben een hele leuke wandelvakantie gehad mede door de andere gasten in het vriendenhuis en appartementen. En door onze gids Ilse die ons het niet al te moeilijk maakte. Ofschoon de temperatuur dat wel deed 35 gr.+. Ook het gezamenlijk eten van Selma's heerlijke Keuken. was een unieke ervaring. Kortom als je van wandelen houdt. En aanrader. Peter Kriek

Fijne locatie - prachtige wandelingen (12 dagen in een appartement - juni 2016)

Elke ochtend bij het ontbijt buiten zaten wij te genieten van de rust, het uitzicht en de vogelgeluiden. Van Dolf en Ilse kregen wij uitgebreide adviezen om een keuze te kunnen maken uit de vele wandelingen. Bij een van de wandelingen zelfs een hert gespot. 's Avonds vele keren meegegeten met de vaste wandelgroep wat een hoop gezelligheid gaf. Kortom: prima vakantie op een gemoedelijke quinta. Joop & Marian

Overweldigend vonden we het (mei 2016)

Beste Dolf (the boss) en Ilse (gids) Wat was het fijn verreist binnen te rollen en dan direct op een stoel te worden neergezet voor een overheerlijk maal. (Selma verdient wel 5 sterren!) De auto en koffers die komen wel. Dan settelen in een fijn huis met schoon sanitair, waar alles aanwezig is. Niet hoeven te denken: wat doen we morgen, nee; vertrektijd en benodigdheden voor de tocht worden gemeld en dan gewoon gaan en beleven. Wat een prachtige omgeving, duizenden bloemen, nu in mei. Overweldigend vonden we het. De stilte bij het meertje, zittend op een lekker bankje of in de kijkhut, prachtig mooi. Wat hebben we veel vogels gezien en gehoord, natuurlijk ook het gezang van de kikkers niet vergeten. We hebben Portugal iets beter leren kennen al willen we er nog wel meer van weten tzt. Wat een vriendelijke en behulpzame bevolking en wat een rust, wij hoeven niet meer naar de Algarve. Het groepsgebeuren, een weekje optrekken met zoveel uiteenlopende mensen, was een belevenis. Samen tanden poetsen in de camping badkamer van de heren ;-), gezellig na borrelen in de avond op het terras. Het samen wandelen en dingen delen, bijzonder. En wat hebben we gelachen om wat we zagen, zongen, dansten en nog veel meer. Voor de vrije dag werd direct een leuke autoroute geregeld, waar we ook van hebben genoten. Jongens, alles met alles, ook door het gelukkig heerlijke weer, hebben we een fijne tijd gehad. Hartelijke groeten Hetty en Marjan

Ik heb ontzettend genoten (december 2015-januari 2016) 

PANIEK! Toen er om 05.50 u. op de deur bij Dolf werd geklopt. Geen taxi en de bus vertrekt in Portalegre om 06.15 u… Hi Dolf Ik ben inmiddels thuis gearriveerd. Het is wel raar, te zien dat jij in badjas en pantoffels mijn rugzak het busstation in droeg en nu ik thuis weer gewoon op de bank NOGMAALS HARTELIJK DANK VOOR DE SNELLE AKTIE. Ik ben nog nooit zo spectaculair van een vakantieadres vertrokken. Is alle goed met Louis? (Taxichauffeur) Ik heb ontzettend genoten van Casa Redonda, de wandelingen, het lekkere eten en de leuke groep. Jammer dat ik eerder weg moest. Groeten Wijnand van Ginkel

Alles kan, niets moet (juni 2015)

Een heerlijke week op Pomarinho. Hier kan alles, maar moet njiets! Eeen mooie wandeling naar Castelo de Vide, boeken lezen en genoten van alles in de Alentejo. Aad, Bas en Lianne

Een Toplocatie! (juni 2015)

De rijke natuur ontdekken en waarnemen van een gebied via unieke wandelingen, de mogelijkheden daartoe zijn hier volop aan wezig. Samen met een verblijfplaats en opvang zal dit in mijn reeds lange reisgeschiedenis en toplocatie blijven, zoals ik er nog niet veel tegen gekomen ben. Mijn hoogte punten op de wandeling vandaag:

  • Cirkelende dwergarend
  • Paadje met tientallen vlinders van diverse soorten
  • Iemand van de wandelgroep vindt de zeldzame Addertong (plant)
  • Nest van Roodstaartzwaluw in een eeuwen oude kapel
  • Mooie foto gemaakt van de Spaanse zandloper (hagedis)

Fons & Toekjah – België

Een geslaagde vakantie (mei 2015)

Een gastenboek prikkelt altijd mijn nieuwsgierigheid. Vandaar dat ik al veel verslagjes had doorgelezen, voordat ik zelf de pen op papier zette. Ze waren geschreven in bloemrijke bewoordingen of gedetailleerd of bondig, maar allemaal zongen ze lof over Pomarinho en zijn eigenaren. Nu, aan het einde van onze vakantie, kunnen ook wij volmondig beamen dat alleen al een verblijf op Pomarinho, een hoofdingrediënt kan zijn voor een geslaagde vakantie. Extra smaakmakers vormden onze wandelgids Raffie en de vrijwilligers Koos & Marlies en Jantien, wier inzet, elk op hun eigen specifieke wijze en terrein, erg enthousiasmerend en energie opleverend werkte. Levensgenieter Dolf bracht ons twee keer naar echte Portugese restaurantjes, waar we verrukkelijk!!! Hebben gegeten en lieve Phine zorgde er voor dat het ons aan niets ontbrak. De kers op de taart was onze wandelgroep, die slechts uit 5 personen bestond. Maar vanaf het Meeting Point op Schiphol klikte het met elkaar, zodat we samen enorm hebben gelachen, heerlijke en mooie wandelingen hebben gemaakt en fijn hebben gediscussieerd. En tot slot werden deze 12 dagen overgoten met een stralende Portugese zon. Phine & Dolf bedankt – het was een TOP! vakantie! Henny & Robert vd Valk

Vogels, vlinders en ander fauna. Vergeet je camara niet! (april 2015)

Wat een heerlijk plekje in het mooie Portugal, ruimte en rust! Wij hebben al redelijk wat gezien van Portugal maar dit is wel een uniek plekje om te verblijven voor een korte of langere periode. En wat een wandelroutes, door het Portugese landschap, over oude Romeinse paden en langs smalle paadjes met stenen muurtjes is het heerlijk vertoeven met een paar stevige wandelschoenen, mooie vergezichten en rustieke dorpjes, een must voor de wandelliefhebber. Veel vogels, vlinders en andere dieren kom je tegen op de routes, dus vergeet niet je camera bij je te dragen! En wat een geuren en kleuren kom je tegen op dit unieke stekje! Wij komen zeker nog eens terug. Marsha en Kees

Waar iedereen er op uit is om je de mooiste en ontroerendste vakantie te bezorgen (april 2015)

Alsof ik een titel van Gabriel Marguez moet citeren, zo zou de beschrijving kunnen zijn van deze 12 dagen bij Dolf  en Phine. Zoiets als “In tijden van Cholera enz.” Want deze prachtige plek, met zulke lieve mensen, waar iedereen er op uit is om je de mooiste en ontroerendste vakantie in jaren te bezorgen, maakt zware tijden mee. Maar, naar wat ik de afgelopen weken heb gezien en meegemaakt, gaat het ze lukken om een “doorstart” te maken, waardoor 2015 en daarna in de analen zullen worden opgenomen als succesjaren. Deze plek is zo uniek, zo mooi en zo bezield dat dit goed gaat komen. En dat niet in het minst door de inzet van allen die hierbij betrokken zijn. We komen terug om de Phoenix andermaal uit zijn as te zien herrijzen. Dolf, Phine bedankt voor jullie gastvrij onthaal, het was goed. Nico Brandjes & Theo Mars – Amsterdam

De belofte waar gemaakt (januari 2015)

Bedankt voor de prachtige wandelingen en heerlijke maaltijden. Wat jullie beloofden maakten jullie meer dan waar.De wandelbegeleiding en het prachtige weer (cijfer 10!) droegen maximaal bij aan ons verblijf. Obrigado. Jolande & Pieter - Breda


Met 6 vrienden wandelen vanuit Natuurvriendenhuis (mei 2014)

Van 09 mei tot 16 mei 2014 verbleven wij, met 6 vrienden, in het zeer gezellige en prachtig gelegen natuurvriendenhuis van Quinta do Pomarinho. Vanaf dag 1, na een zeer warme ontvangst, voelden wij ons onmiddellijk thuis. Onze reis startte met de verkenning van Castelo de Vide. Een mooi stadje met bijhorende burcht. De volgende dagen werden een aantal uitgestippelde wandelingen gemaakt, variërend van 13 tot 20 kilometer. Allemaal in een schitterende natuur en in deze tijd van het jaar waren de dagen nog niet zo héél warm. Dolf bezocht ons iedere avond om naar onze wensen te vragen. Dit hebben wij zeer gewaardeerd. Zo kregen wij kaarten, plannen en uitleg mee om de wandelingen rond Marvao en Castelo de vide te doen. Ook een rit tot aan het stuwmeer of de broedkolonie van de gieren behoorde tot de toppers. Na de nodige inspanningen, hadden wij meer dan de kans om te genieten van de ontspanningsmomenten. Het lekkere ontbijt en avondeten smaakte ons iedere dag. Veel zaken hadden wij nog nooit gegeten, maar ze smaakten even lekker. Vooral de geit dan. Het beste bier van Portugal diende dus niet om eten door te spoelen maar om erna gewoon te genieten. Elke dag werd de koelkast ook ruimschoots aangevuld, waarvoor onze oprechte dank. Er is nog zoveel te vertellen over dit wondermooie natuurgebied. Wat ons vooral bijblijft is de grote verscheidenheid aan vogels, de wondermooie natuur en de hartelijke ontvangst. Dit laatste is alleen mogelijk doordat daar een sterk team achter zit. Bedankt aan iedereen en misschien tot de volgende keer. Met vriendelijke groeten, De wankelaars.

Ervaringen met de nieuwe 'Triangel' tocht (mei 2013)

Op verzoek van Dolf en Phine deden enkele deelnemers verslag van een 'nieuwe' 3-daagse wandeling waarbij er ook overnacht wordt op bijzondere locaties buiten Pomarinho. De verhalen waren zo mooi dat we ze niet willen inkorten en ze helemaal hebben overgenomen maar dan op een andere pagina op de website: Triangel wandeling.

Ik kom terug (juni 2012)

Ik ben inmiddels terug uit Lissabon (leuk) en kijk nog steeds met heel veel plezier terug op de fantastische vakantie bij jullie. Ik heb het ervaren als een waar lustoord waar je heerlijk kunt relaxen. De wandelingen waren prachtig, de tijd om ook te rusten was volop aanwezig en het diner was klasse. Ik kom zéker nog een keer terug, als ik vergeten ben hoe leuk deze groep was! Nogmaals heel veel dank voor alle goede zorgen, met name de pindakaas was een leuke!
Heel hartelijke groet, Laetitia

Individueel wandelarrangement (25 mei 2012)

Beste Dolf en Phine,
We hebben een heerlijke week gehad in een prachtig gebied met mooie wandelingen en één fietstocht. Wat een natuur, wat een rust. Heerlijk. Jullie gastvrijheid en het meedenken heeft hier zeker ook aan bijgedragen. Petje af voor jullie. Ondanks jullie drukke dagen maken jullie voor iedereen tijd vrij voor een praatje, tips etc. ook Ineke heel erg bedankt voor alles. Wij komen zeker nog eens terug. Hartelijke groeten Jan & Marjo.
PS. De vissoep was heerlijk Ineke.

Groepswandelreis (mei 2012)

Deze reis is voor ons geworden wat we er van verwacht hadden. Prima verzorgd. Leuke mensen leren kennen. De één ziet en hoort regelmatig de wielwaal, de ander zoeky weer de mooiste kevers en torretjes en we ontdekten de Hop! En niet te vergeten onze gids Rafael. Maar jullie zijn ook top. Groetjes Jan en Truus Den Bosch.

Nieuwsbrief weer ontvangen (april 2012)

Dolf en Phine,
Weer jullie nieuwsbrief ontvangen. Ik wil jullie even laten weten dat ik altijd met een sprongetje in mijn hart naar de bekende plaatjes kijk. Het is alweer een paar jaar geleden dat ik een wandel-10 daagse bij jullie heb meegemaakt, maar ik heb er zulke warem herinneringen aan! Ik wens julli heel veel succes en alle komende wandelaars ook zo'n fijne tijd als die ik bij jullie heb gehad.
Hoe staat het met de kurkeikenaanplant? Toen waren ze nog miniem klein en bijna niet te zien in het opschietende onkruid. Als ik dichterbij was geweest had ik kraag een tijdje onkruid komen trekken!
Wie weet tot ziens, maar voor nu een hartelijke groet,
Marian Helmer, Gouda

Groepsreis wandelen (13-24 april 2012)

Voor Dolf & Phine
12 wandelaars vertrokken naar Portugal
en iedereen wist het al:
Door de bergen naar de spits
Onder leiding van een gids

Raffi deed het erg goed
En daar was Maarten met z´n hoed
Ella leidde ons over de rivier
Gidsen genoeg, met Dolf wel 4!

Met op onze rug een rugzak
Liepen we alles met gemak
De lunch was telkens weer een feest
Het landschap nog nooit zo mooi geweest

Elk diner een hoogtepunt
Annelies en Phine: het had niet beter gekund!
We wisten het al bij het begin:
Hier krijgen we het reuze naar onze zin!

Annelies, Willem, Karin, Ineke, Bert, Frits, Annemieke, Annemarie. Beja, Jet, Eva, José

Beschikbaarheid? (augustus 2012)

Beste Dolf en Phine, ons verblijf eind september 2011 is ons goed bevallen. Graag zouden we weer 's genieten van jullie gastvrijheid. Is in de periode van 4 mei tot 2 juni 2013 het huis/appartement 'Tijmen' nog beschikbaar? Daar hebben we het destijds erg naar onze zin gehad. In afwachting van jullie reactie, vriendelijke groet, André en Tonny Huijsman

Wat een rust en wat een ruimte! (augustus 2012)

Wat een fantastische kampeerplek: op het natuurkampeerterrein, onder één van de kurkeiken. In the middle of nowhere, maar met goed sanitair – mét stromend water – op loopafstand. Zonder elektriciteit maar met voor wie dat wil een koud biertje – en ook wifi – op 5 minuten lopen, dat wil zeggen op het meer ‘bewoonde’ deel van de camping. Wie wil niet kamperen onder een schitterende sterrenhemel? Pomarinho: bekend om zijn wandelroutes, maar met ook vele fietsmogelijkheden in de directe omgeving. Een fiets met enkele versnellingen, wat zonnebrand en wat extra water: meer is er niet nodig om te kunnen genieten van de vergezichten vanaf de Serra de São de Mamede of van de doorkijkjes op het diepblauwe stuwmeer. Een meer waarin je overigens heerlijk kunt zwemmen. Kortom: dé plek voor een ideale kampeervakantie. Phine en Dolf: dank voor jullie gastvrijheid!

Kortom, we komen terug! (juli 2012)

’s Morgens vroeg er op uit!!! Als we iets geleerd hebben tijdens onze fijne vakantie van 19/7 tot 2/8 2012 in het enige Portugese natuurvriendenhuis Pomarinho is het wel dat je te voet of per fiets ’s morgens vroeg (uur of 7, niet ontbijten, onderweg brood opeten) er op uit moet, wil je een halve dag op sjouw kunnen. Overdag varieerde de temperatuur van 35 tot 38 graden, maar in de ochtenduren kon het aardig koel zijn en had je volop energie om iets te ondernemen. Na het middaguur was het verstandig om kalm, héél kalm aan te doen: het zwembad van Pomarinho, Portalegre of Castel in en/of lekker lezen. De eet- en drinkvoorraad in het winkeltje – van kaas en eieren tot heerlijke jam en van koele witte wijn en bier tot vloeibaar fruit en te bestellen brood – was altijd een welkome aanvulling op de boodschappen uit de ruim gesorteerde super in Castel. Naast het wandelen en fietsen vanaf Pomarinho, met prima te volgen op papier beschreven tochten, was het vervoer tegen een vergoeding naar een dorp of speciale plek met het busje door Dolf een kans om de mogelijkheden uit te breiden. Wij deden dat naar het prachtige Marvao en de grensplaats Beira. De terugtocht was dan eenvoudig en niet al te duur te maken met een taxi. Voor ons was deze vakantie een en al ontspanning, de inspanning inbegrepen. Nooit hebben we zoveel gelezen. En dat weer: nooit ’s morgens naar de lucht kijken of het misschien ging regenen, dus ook nooit regenjasjes mee, altijd zon in het kwadraat. En die vogel(tje)s!!!! Nooit meer soorten en kleuren bij elkaar gezien, van de kleurige bijeneter tot de wielewaal, van de ooievaar tot de zwaluwen op de electriciteitsdraden bij het raam. Vaak het geluid van de koekoek veraf of dichtbij. Van die in de zon dromende adder met zwarte zig-zagstreep op z’n rug schrokken wij net zoveel als hij van ons: wég was ie. Sindsdien keken we wel ánders naar de graspaadjes. Het jonge vosje dat tegen de avond steeds weer op z’n kont bij het hondenhok ging zitten, klaar om te spelen met de honden. Terug in Nederland missen we de geur van eucalyptus, kokos, lavendel en citroengeranium. Kortom, we komen terug Dolf en Phine! Vermoedelijk in het voor- of najaar.

Wat was het gezellig (juni 2011)

Nogmaals hartelijk bedankt voor de leuke wandelvakantie en de vele goede zorgen. Ik had het plan om jullie een CD met foto's van onze groep door te sturen, maar tot nu toe zijn er pas 2 bijdragen binnen op mijn Picasa-file. We hebben wel een gezellige bijpraatwandeling in augustus, dus wie weet komt het nog goed!

Uitzicht vanaf jullie camping is werkelijk fabuleus (juli 2012)

Dag beste mensen, Wij hebben genoten van jullie camping en jullie accomodatie Quinta de Pomarinho. Wij vonden de hulp die we kregen bij het zoeken naar dingen die wij leuk vinden om te doen erg goed. De kinderen hebben het zeer naar hun zin gehad heerlijk gespeeld op het terrein en het uitzicht vanaf jullie camping is werkelijk fabuleus. Dank jullie wel voor het fijne verblijf. Vr gr, Brigitte

Echt een aanrader (mei 2011)

In mei hebben we een fantastische vakantie gehad in Pomarinho: een wandelarrangement! In een prachtige en rustige omgeving met veel wandelmogelijkheden en dorpjes/stadjes om te bezoeken, een bijzonder echtpaar dat op een prettige en betrokken wijze gasten ontvangt en de weg (ook letterlijk) wijst, een goed verzorgd en gevarieerd ontbijt en lunchpakket aanbiedt in een gezellige en kleinschalige omgeving. Je kunt zelf je avondeten klaar maken (1 x gedaan), 2 x was er de mogelijkheid om met een groep mee te eten (ook gedaan) en verder in de omgeving in verschillende restaurantjes gegeten (prima en goedkoop). De natuur staat in deze tijd van het jaar enorm in bloei (wat een bloemen!), het weer werkte prettig mee, en wandelingen gemaakt waarbij je langs plekken kwam waar je stil moest blijven staan om te kijken en te kijken! Kortom: echt een aanrader.

Alleen maar genoten (april 2011)

We hebben genoten van deze heerlijke wandeldagen! Geen enkele tegenvaller. Heel gezellige groep, prima verzorging, vooral eten was heerlijk, fijne gidsen in een prachtig gebied. We weten al niet eens meer dat 't ook nog even geregend heeft.

Uitstekende begeleiding en verzorging (april 2011)

Denk terug aan een zeer geslaagde wandelvakantie van 15 tot 26 april 2011 op Quinta do Pomarinho. Schitterende wandeltochten gemaakt met uitstekende begeleiding en verzorging. Dolf, Phine veel dank.

Heerlijk overwinteren (maart 2011)

We zijn van 28 februari tot 21 maart op Quinta do Pomarinho geweest. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad en hebben ons geen moment verveeld. Met dank aan Phine en Dolf, die altijd met ons hebben meegedacht wat we zoal konden doen. We komen zeker nog eens terug.

Ervaringen van de groepswandelreis (december 2011)

Ola boa tarde Phine en Dolf,
Ja hoor, vrijdag 6 januari om 22:30 uur weer gezond en wel de voordeur van Hof van Oxford geopend. Nederland heette ons op vrijdag welkom met een koude wind; op zaterdag met druilerig en somber weer. Het weerzien met mijn kinderen en kleinkinderen op zaterdag en zondag was warm en gelukkig. Als eerste:  mijn dank voor de bijgeleverde kaart van het natuurpark.
Vervolgens de ervaringen van de groepswandelreis in kort en krachtige vorm:

  1. De wandeltochten werden uitstekend begeleid.
  2. De lengte van de wandeltochten was voldoende, mede door de stijgingen en dalingen en de type wandelpaden. Wel zou op de website de moeilijkheidsgraad c.q. de zwaarte van klimmen en dalen wat meer aangegeven kunnen worden.
  3. De wandelomgeving was bijzonder; indrukwekkende vergezichten, afwisselende natuur en de paden gaven het besef van een steeds voortgaande historie met daarbij de tijdelijkheid van de mensen.
  4. Het weer was precies wat je graag zou willen in deze periode: overdag zonnig en daardoor uitnodigend om de hele dag buiten te zijn. Zelfs een dag met wat mist maakt dat je daardoor ook een indruk krijgt van Portugal in de winterperiode
  5. Het verblijf op Quinta do Pomarinho was warm en gaf het gevoel welkom te zijn.
  6. Het natuurvriendenhuis bracht alles wat passend is voor een verblijf dicht bij de natuur. Het bed sliep voortreffelijk en er het huis werd goed verwarmd tijdens de koude avonden/nachten.
  7. Van het eten heb ik elke dag weer  genoten; de aanwezigheid van de gastvrouw en/of de gastheer bracht een huiselijke en gezellige sfeer.
  8. De oudejaarsviering  was een goede keuze en prettig om mee te maken hoe in Portugal in een klein stadje oud- en nieuw werd gevierd. Jammer dat Phine ontbrak!
  9. De zorg die aan en tijdens deze groepswandelreis was en werd besteed was voortreffelijk.
  10.  De samenstelling van de groep is niet te beïnvloeden en behoeft m.i. geen ervaringsoordeel. In zijn algemeenheid kan ik aangeven dat er voldoende plezier was en gelachen werd.

Nogmaals wil ik mijn dank uitspreken voor alle goede zorgen en ik kijk met veel plezier terug op mijn verblijf in Portugal met name op de Quinta do Pomarinho.

Tot slot wens ik jullie beiden een goede reis naar Nederland en een ontspannen verblijf samen met familie en/of vrienden in Didam en Doetinchem e.o..
Tot ziens!  Lieve groet, Josée

Het echte vakantiegevoel (augustus 2010)

Ons bezoek aan Pomarinho was kort maar krachtig! Genoten van de rustige camping (heeeeerlijke douches), de omgeving de wandeling naar Castelo de Vide ('s nachts teruggelopen - mooi!!) en de gastvrijheid en warme ontvangst. Fijne plek voor het echte vakantiegevoel!! Dolf & Phine, jullie hebben het hier, voor jullie gasten, geweldig voor elkaar.

Geweldig! (juni 2010)

De voorzieningen zijn netjes en goed onderhouden, het terrein is wijds en rustig. Het Natuurvriendenhuis is knus ingericht en van alle gemakken voorzien. De sfeer is er gemoedelijk en gastvrij. De omgeving is geweldig, wat een rust, ruimte, prachtige natuur, mooie zonsondergangen en schitterende sterrenhemel. Prachtige wandeltochten gemaakt onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids!

Oase van rust (juni 2009)

Dank voor de geweldige verzorging tijdens deze wandel 10-daagse. De uitgebreide ingrediënten voor een heerlijk ontbijt: we hoefden het maar op het bord te schrijven en het was er. De overheerlijke avondmaaltijden klaargemaakt door Phine en Veronique: die we op verschillende plekken op Pomarinho hebben genuttigd zoals de keuken van Casa Antiga, onder het afdak op de binnenplaats, aan de picknicktafel achter het zwembad of op de veranda bij jullie thuis.
Dank voor de mooie wandelroutes door de zo verschillende landschappen. Maar bovenal dank voor deze oase van rust en schitterende omgeving. Als vakantie betekent ' tot rust komen' dan is dat hier zeker het geval! Heel erg bedankt voor alles! 

Heerlijke week (april 2009)

Pomarinho is een heel mooie plek in een prachtig natuurgebied. We zijn blij het op Internet gevonden te hebben: het was een heerlijke week! Het huisje was een fijne eigen plek om vanuit te vertrekken en weer thuis te komen. Elke dag liepen we (één keer fietsen) door het wijdse landschap met de bloeiende brem, de geurende rock roses en lavendel. Fijn dat we na onze wandeldag bij jullie aan konden schuiven voor de maaltijd! Vol van indrukken gaan we morgen weer terug naar Nederland. Hartelijk dank Phine en Dolf, voor jullie goede zorgen en gastvrijheid!

Rustig genieten (november 2008)

Het verblijf op de camping was plezierig en het ongedwongen met elkaar omgaan hebben wij erg prettig gevonden. Bedankt ook nog voor het vele advies wat betreft de wandelmogelijkheden! De omgeving daagt de wandelaar uit om er op uit te gaan. De routes zijn goed bewegwijzerd waardoor je rustig kunt genieten van alles wat er om je heen te zien is. Voor ons als randstedelingen is het een verademing om hier de stilte en de duisternis van de nacht te ondergaan. Eindelijk zie je weer eens een sterrenhemel! Na 3 weken gaan wij morgen weer verder. We komen graag nog eens terug!

Paradijselijk Pomarinho (mei 2008)

Na een lange treinreis vanuit Nederland stond Dolf ons reeds op te wachten op het bijzonder mooie stationnetje van Castelo de Vide. Vier minuten later waren we op Pomarinho en mochten we onze intrek nemen in de gloednieuwe studio, die 10 dagen ons verblijf zou zijn. We hebben genoten van onze 'home', van de omgeving, van de prachtige vergezichten, van de begeleide wandelingen, van onze groepsgenoten, van het lekkere eten van kok Inieke en niet te vergeten de gastvrijheid en goede zorgen van Phine en Dolf.

Uw ervaring toevoegen?

Wij stellen het zeer op prijs als u ook uw ervaring met bezoekers van onze website wilt delen. Dit kunt u doen door onderstaand formulier in te vullen. Bedankt alvast voor uw reactie!

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.


captcha

Verzenden

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Meld u aan voor onze wandelvakantie nieuwsbrief:

Wandelvakanties Portugal.nl   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   00351 965 755 341   |   info@wandelvakantiesportugal.nl