Serra de São Mamede

Quinta do Pomarinho ligt gedeeltelijk in natuurpark Serra de São Mamede. De camping en wandelaccommodaties bevinden zich aan de voet van de heuvels van dit bijzondere park. Serra de São Mamede is een uitloper van het Spaanse gebergte Montes de Toledo. De hoogste top in het park is 1025 meter en het park is 40 kilometer lang.

Serra de São Mamede

Serra de São Mamede heeft een bijzonder flora en fauna. U treft er tal van reptielen, amfibieën en bijzondere vogels aan. Als u van natuurwandelingen houdt of vogels spotten, is dit park een paradijs. Op onze quinta bieden wij wandelarrangementen in en rondom het natuurpark waarbij u kunt kiezen uit meer dan 30 wandelroutes.

Plattegrond Serra de São Mamede

 
Parque Natural da Serra de Sao Mamede weergeven op een grotere kaart

Flora en fauna

In de maanden april en mei is het gebied rondom de quinta en het natuurpark een echte bloemenzee met irissen, klavers, aronskelken, lupines en orchideeën. Natuurpark Serra de São Mamede is een van de mooiste vogelgebieden van Europa met meer dan 60 soorten vogels waaronder de witte en zwarte ooievaar, vale gier, adelaar, wielewaal, klapekster, bijeneter, ijsvogel, nachtegaal en hop. 

In het park treft u ook een bijzondere vegetatie aan. De heuvels zijn granietachtig en het vele groen maakt het park een groene oase in het oostelijk deel van de Alentejo.

Dolmen en menhirs

In de buurt van de quinta zijn vele prehistorische vondsten gedaan. Rond Montemor-o-Novo, Évora, Monsaraz en Castelo de Vide liggen megalitische graven van 4000-2000 voor Christus. De dolmen bestaan uit rechtopstaande stenen met een horizontale afdeksteen. De collectieve graven werden gebruikt om lichamen, gereedschappen, wapens en kunstvoorwerpen in te begraven.

Rond Castelo de Vide staan zo'n 50 menhirs, vrij hoge stenen in de vorm van een fallus die waarschijnlijk een religieuze functie hebben gehad. De grootste menhir in de omgeving van onze quinta in Portugal is 7,5 meter hoog.

Meer informatie

Voor meer informatie over het natuurpark, onze quinta of uw vakantie in Portugal, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.Verzenden

Er zijn op dit moment geen agendapunten

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Meld u aan voor onze wandelvakantie nieuwsbrief:

Wandelvakanties Portugal.nl   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   00351 965 755 341   |   info@wandelvakantiesportugal.nl