Activiteiten Alentejo

Op de quinta zelf en in de omgeving zijn tal van activiteiten in Alentejo mogelijk. Met zo veel natuur en cultuur in de buurt, is het niet moeilijk om een afwisselende vakantie te houden met zowel sportieve activiteiten, culturele uitstapjes als bezoekjes aan lokale markten of feesten.

Op onze quinta is veel informatie beschikbaar over alle activiteiten in de omgeving. Als u er een keer verder op uit wilt met de auto, hebben wij een speciaal boekje te leen: 'trips to North of Alentejo'. En elke gast kan tijdens zijn verblijf beschikken over het boekje '30 days in Norte Alentejano', een handboek met heel veel toeristische tips.

Sportieve activiteiten in Alentejo

Wandelen. Met een natuurpark dat grenst aan de quinta en een rivierengebied in de buurt, kunt u eindeloos wandelen. Er zijn meer dan 25 uitgezette wandelroutes in de omgeving.

Fietsen. Vooral in het voor- en najaar, wanneer de natuur in bloei staat, kunt u prachtige fietstochten maken over glooiende heuvels en door olijfboomgaarden, langs witte dorpjes en kastelen.

Klimmen. Het rotsachtig gebergte van de Serra de São Mamede biedt plekken waar u kunt klimmen.

Tennissen en paardrijden. In de omgeving van Quinta do Pomarinho zijn mogelijkheden voor deze activiteiten in Alentejo.

Kanoën. Op de rivier de Taag en de Sever zijn mogelijkheden om te kanoën.

Vissen. U kunt onder meer vissen in Baragem de Povoa, een stuwmeer in de buurt (15 km).

Zwemmen. Op het terrein van de quinta bevinden zich een klein zwembassin en een meertje. U kunt ook zwemmen in de stuwmeren van Apartardura (25 km) en Baragem de Povoa (15 km). De rivier Sever heeft twee plaatsen waar u kunt zwemmen en in de omgeving van de quinta liggen verder vijf zwembaden (7 - 25 km).

Vogels spotten. Op en rond de quinta worden jaarlijks meer dan 60 soorten vogels gespot. Het is er een waar vogelparadijs voor vogels Portugal.

Culturele activiteiten in Alentejo

Portugese les. Op de quinta bieden we de mogelijkheid om Portugese les te volgen van een Portugese dame die lang in Nederland heeft lesgegeven en gewoond.

Culturele uitstapjes. In de omgeving van de quinta zijn tal van interessante plaatsen, monumenten en steden te bezoeken met cultureel erfgoed uit de Alentejo.

Antars, menhirs en dolmen. Rond Montemor-o-Novo, Évora, Monsaraz en Castelo de Vide bevinden zich tal van prehistorische monumenten zoals antars (hunnebedden), dolmen en menhirs. Deze zijn van rond 5.000 v. Chr. Vlakbij ligt de grootste menhir van het Zuid Iberisch schiereiland van 7,5 meter hoog.

Musea en archeologie. In veel plaatsjes zijn interessante musea te vinden zoals het museum van Amaia (15 km) en de museumzalen in het kasteel van Castelo de Vide. In Amaia zijn ook Romeinse opgravingen. Op 12 km. van de quinta ligt een Romeinse tolbrug. Vlakbij Montforte ligt de 'Villa Romana de Torre de Palma'.

Feesten. In heel Portugal, en ook in de Alentejo, worden veel christelijke feesten gevierd ter ere van een bepaalde heilige, een kapel of een kerk. Er zijn veel heiligen te vereren dus ook veel feesten!

 • 15 januari: Santo Amaro
 • Pasen: groots gevierd met missen, processies en schapenbellen
 • 1e weekend augustus: Senhora de Penha, die waakt over een kapelletje
 • 15 augustus: Senhora de Graça
 • 21 augustus: Senhora do Carmo
 • 8 september: Senhora dos Prazeres
 • 1e weekend september: Senhora da Alegria, feest op het kasteelterrein
 • 3e zondag september: Santa Margarido de Setembro
 • 7 december: Senhora da Conceiçao

Andere aanraders zijn een groot middeleeuws feest in Castelo de Vide in de eerste week van september en het Arabisch feest in Marvão in oktober. In november is hier ook een kastanje feest.

Markten. Elke vrijdagochtend is er een kleine markt in Castelo de Vide. Op de laatste zaterdag van de maand is er een grote buitenmarkt. Een bijzondere markt in de 's zaterdagse zigeunermarkt in Estremoz (60 km). Op maandagochtend is het markt in Valencia a Alcantara (Spanje, 25 km).

Meer informatie activiteiten in Alentejo

Als u meer informatie wilt over één van bovenstaande activiteiten in Alentejo, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag meer details.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.Verzenden

Er zijn op dit moment geen agendapunten

 • Stichting Vrije Recreatie
 • NFI

Meld u aan voor onze wandelvakantie nieuwsbrief:

Wandelvakanties Portugal.nl   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   00351 965 755 341   |   info@wandelvakantiesportugal.nl