Natuur Portugal

De natuur Portugal rond de quinta en in het natuurpark is het gehele jaar door prachtig. De verschillende temperaturen in alle maanden en seizoenen zorgen voor een enorme afwisseling aan soorten struiken, planten, bloemen en fruit.

De quinta zelf ligt op een groot terrein van 25 hectare vol fruitbomen, weilanden en kurkeiken. Om u een idee te geven wat u kunt verwachten tijdens uw wandelvakantie op onze quinta, nemen wij u graag mee het jaar door.

Natuur Portugal: Januari-februari-maart

In deze maanden bloeien onder meer de gele mimosa, de zachtrose amandelbloesems, de knalpaarse bloemen van de judasboom, de lichtgroene aronskelken en de witte aronskelken langs de beekjes. Verder bloeien in de natuur de kleine witte bloempjes die op het water drijven: de waterranonkel, de witte brem, de zonneroosjes met hun grote witte bloemen en gele hartjes, de vogelmelk en paarse irissen. Van de paarse herfststijloos zijn in het voorjaar alleen de plukken tulpachtig groen blad te zien.

Natuur Portugal: April-mei- juni

In april begint de natuur weer echt te ontluiken. De temperatuur is aangenaam en de komende maanden worden gekenmerkt door bloeiende amandelbomen, vele vogels in beken en rivieren en bloemenzeeën.

Als het maar even heeft geregend in het voor- en najaar, staan de velden vol met hele kleine witte en paarse bloempjes waaronder paarse spurrie. Verder bloeien de blauwpaarse weegbree, het slangenkruid, de gele ganzebloemen, gaspeldoornen, akkergoudsbloem, gele en paarse lupine´s, de paarse kuifhyacint en de roodbruine zuring. In de Vale de Serão, tijdens de Ribeira Nisa wandeling, kunt u wilde pioenrozen zien.

Alsof het nog niet genoeg is, zijn er nog meer soorten bloeiende planten waaronder de bruine, blauwe en rode bremrapen, licht paarse malva´s, akkerwindes, de schermbloemige dodemansvingers, hoge zeevenkel, tongorchis, lieve kleine gladiolen, verschillende orchissoorten en de fel blauwe guigelheil.

Het fruit begint langzaam te rijpen. De morellen en abrikozen zijn het eerst rijp, gevolgd door de pruim, peer en appel.

Natuur Portugal: Juni-juli-augustus

In juni is de natuur nog aangenaam groen en de watertemperaturen heerlijk om te zwemmen. Ook tegen de zomer aan bloeien er nog veel bloemen zoals de gele toortsen, doornappels met hun lange witte bloemen, de hottentod, de vetplant met fel paarse bloemen en de paarse kuiflavendel. In de echte hitte van de zomer begint er veel te verdrogen maar bloeien wel de gele en rose cacturssen.

In augustus plukken we de vijgen van de cactussen en ook de verschillende andere vijgensoorten. De amandelen vallen in augustus/september.

Natuur Portugal: September-oktober

September en oktober kenmerken zich door een overdaad aan fruit en noten. 's Avonds is de temperatuur nog lekker om buiten te zitten en te genieten van de natuur. Pas wanneer het begint te regenen in het najaar, begint er als het ware een tweede bloei. De natuur wordt dan weer een klein beetje groen.

In september vallen de amandelen nog van de bomen. De granaatappels gaan barsten en zijn rijp en de vele kleine perziken kunnen zo worden gegeten of gebruikt worden voor jam of voor sap.

Half oktober wordt de olijf langzaam rijp. Deze kunnen tot het einde van het jaar geplukt worden, zowel om op te eten als voor het persen van olie. Eetbaar zijn ze pas na een hele tijd spoelen en er is veel vers water en nieuw zout voor nodig om de bittere smaak te verwijderen.

Oktober is ook de maand van het verzamelen van kastanjes en walnoten, het plukken van druiven om te eten of voor de jam en het oogsten van de kweeperen, die het laatst rijp zijn.

Meer informatie

Lijkt u het heerlijk om midden in de vrije natuur Portugal te verblijven, kijk dan op wandelaccommodaties of wandelarrangementen. U kunt natuurlijk ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.Verzenden

Er zijn op dit moment geen agendapunten

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Meld u aan voor onze wandelvakantie nieuwsbrief:

Wandelvakanties Portugal.nl   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   00351 965 755 341   |   info@wandelvakantiesportugal.nl