Wandelen aan de kust van Portugal

De kustlijn van Portugal is meer dan 850 kilometer lang. Langs de Atlantische Oceaan kunt u dan ook op vele plekken prachtig wandelen aan de kust van Portugal. Natuurgebieden, verlaten strandjes, witte zandstranden, verscholen baaien, zoutpannen, vogelgebieden en mooie rotsformaties, u kunt het er allemaal vinden.

Wandelen aan de kust van Portugal

  1. Noord Portugal
  2. Estremadura
  3. Alentejo
  4. Algarve

1. Noord Portugal

Porto, de stad van de Port is prachtig voor een stadswandeling door steile straatjes en over stenen trappen. Een heel stuk ten zuiden van Porto ligt Aveiro. Deze stad aan de kust heeft grachten en in het achterland liggen zoutpannen en een laguna. Wandelen aan de kust van Portugal brengt u hier bij echte vogelparadijzen.

2. Estremadura

Voor wandelen aan de kust van Portugal heeft de kuststreek boven Lissabon veel te bieden. Aan de kust vindt u mooie stranden langs indrukwekkende kliffen. Net iets uit de kust ligt het middeleeuws stadje Óbidos wat absoluut een wandeling waard is. Meer het binnenland in kunt u wandelen door mooie kalkgebergtes met kloven, grotten en ommuurde landbouwgrondjes. Cultuur vindt u onder meer in Fátima en Lissabon, waar u prachtige stadswandelingen kunt maken. Ten westen van Lissabon liggen tot slot mooie natuurparken met paleizen en kloosters.

3. Alentejo

Het schiereiland Setúbal ligt ten zuiden van Lissabon. Ook hier kunt u wandelen aan de kust van Portugal. Bijvoorbeeld naar Cabo de Espichel, het uiterste zuidwestpunt van het eiland. Of in de groene Serra da Arrábida, een natuurpark met een Romeinse ruïne en oud klooster.
Meer naar het zuiden toe, in de omgeving van Sines, vindt u lagunes, witte zandstranden en mooie rotsen. Nog meer naar het zuiden ligt een groot natuurpark dat overloopt in de Algarve: Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De kust is hier ruig en grillig.

4. Algarve

Vanaf het zuiden van de Alentejo kunt u verder wandelen aan de kust van Portugal. Het grote natuurpark Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina loopt tot het uiterste zuidwestpunt van de Algarve. Iets meer het binnenland in vindt u de Serra de Monchique, een groen gebied met natuurbronnen. De zuidkust van de Algarve is iets minder ruig met mooie goudgele rotsformaties.
In het oosten van de Algarve vindt u verschillende natuurgebieden die vooral bekend zijn om de vele vogels die daar broeden of overwinteren.

Wandelreis Zuid Portugal

De gehele kust verkennen in één wandelvakantie is wellicht wat veel. Het zuidelijk deel van de Alentejo en Algarve kunt u echter prima combineren. De afstanden zijn zeer goed te doen en bovendien kunt u het wandelen afwisselen met zee en strand. De Alto Alentejo, waar Quinta do Pomarinho ligt, is hèt wandelparadijs van de provincie Alentejo. De quinta biedt wandelarrangementen aan inclusief verblijf, lokaal vervoer en op basis van vol pension.

De quinta ligt deels in natuurpark Serra de São Mamede, op een uitgestrekt terrein van 25 hectare. Op dit terrein vol weilanden, olijf- en fruitbomen en meer dan 60 soorten vogels Portugal, vindt u enkele vakantiehuizen, een kleinschalige camping en een natuurkampeerterrein. 

Meer informatie

Als u meer informatie wilt over wandelen in Portugal of wandelen aan de kust van Portugal, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.Verzenden

Er zijn op dit moment geen agendapunten

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Meld u aan voor onze wandelvakantie nieuwsbrief:

Wandelvakanties Portugal.nl   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   00351 965 755 341   |   info@wandelvakantiesportugal.nl