Wandelen in Alentejo

Portugal is één van de meest bijzondere wandellanden van Europa. Er zijn veel verschillende gebieden met elk een eigen cultuur, flora en fauna. U vindt er uitgestrekte natuurparken, stuwmeren, rivieren, kurkeikenbossen, olijfboomgaarden, heuvels, kleine gehuchten en eeuwenoude paden. En wandelen in Portugal kunt u prima combineren met zee en strand.

Wandelen in Alentejo

Wandelen in Alentejo kan zowel langs de kust als in het binnenland. Vooral in het oosten liggen enkele mooie plekken met een bijzondere natuur en cultuur.

  1. Serra de São Mamede
  2. In en rond Évora
  3. Rond Beja
  4. Rond Sines (kust)

1. Serra de São Mamede

Quinta do Pomarinho ligt in dit park, in het noordoosten van de Alentejo. Wandelen in Alentejo kunt u in dit gebied van gehucht naar gehucht. Tijdens de wandelingen bieden de kasteeldorpen, die hoog op de heuvels liggen, indrukwekkende uitzichten. In de dalen vindt u rotsachtig landschap met eiken, tamme kastanjes en ommuurde landjes.

2. In en rond Évora

Wandelen in Alentejo kan in en rondom deze historische stad. De stad zelf heeft een Romeinse tempel en oude marmergroeven en in de omgeving liggen verschillende belangrijke plekken uit de Romeinse tijd. Ten oosten van Évora, tegen de Spaanse grens aan, liggen mooie vestigingsstadjes. Het stadje Monsaraz ligt hoog op een heuvel en biedt vanaf de kasteelmuur een prachtig uitzicht op het grootste stuwmeer van Europa. Ook de vesting Elvas, die midden in zilverkleurige olijfboomgaarden ligt, is de moeite waard om te bezoeken.

3. Rond Beja

In en rond deze stad kunt u prima wandelen in Alentejo. Cultureel erfgoed is er genoeg, uit de Romeinse en Moorse tijd. Het landschap is typisch voor de streek met steeneiken, weilanden, dorpjes, stuwmeren en velden vol bloemen in het voor- en najaar. Ten oosten van Beja ligt natuurpark Vale do Guadiana. Langs de rivier de Guadiana vindt u vele typische watermolens.

4. Rond Sines (kust)

Aan de kust kunt u prachtig wandelen in Alentejo. Ten zuiden van Sines vindt u er visserhaventjes en verlaten strandjes langs een kust met grillige rotsen, kliffen, rustige baaien en lagunes. Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina loopt helemaal door tot de Algarve. Wandelen in Alentejo kan ook ten noorden van Sines, daar vindt u aan de kust duinen en witte stranden.

Wandelreis en -rondreis Alentejo

Quinta do Pomarinho ligt in het oosten van de prachtige provincie Alentejo. Het is hèt wandelparadijs van de Alto Alentejo. Daarom bieden wij ook wandelarrangementen aan waarbij u verblijft in één van onze wandelaccommodaties, op basis van vol pension inclusief lokaal vervoer. In de omgeving kunt u meer dan 25 wandeltochten maken, variërend in lengte van enkele kilometers tot 18 kilometer. De wandelingen laten u de rijke natuur en cultuur van de Alentejo beleven.

De quinta ligt op een terrein van 25 hectare vol olijf- en fruitbomen, tegen een natuurpark aan waar meer dan 60 soorten vogels Portugal zijn gespot. Naast de vakantiehuizen, is er een kleinschalige camping en een natuurkampeerterrein.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt over wandelen in Portugal of wandelen in Alentejo, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.Verzenden

Er zijn op dit moment geen agendapunten

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Meld u aan voor onze wandelvakantie nieuwsbrief:

Wandelvakanties Portugal.nl   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   00351 965 755 341   |   info@wandelvakantiesportugal.nl