Wandelen in Algarve

Wandelen in Portugal brengt u bij natuurparken, rivieren, stuwmeren, kleine dorpjes, oude smokkelpaden, bossen, heuvels en bergen. En bij Romeinse en Moorse monumenten en historische steden. Al deze natuur en cultuur is in Portugal prima te combineren met de zee en het strand. Ideale ingrediënten voor een ontspannen wandelvakantie.

Wandelen in Algarve

Als u aan wandelen in Portugal denkt, is de Algarve misschien niet de streek die het eerste in u op komt. Toch is het een prachtige wandelprovincie. Er zijn twee grote, heel verschillende natuurgebieden waar u prachtige wandeltochten kunt maken.

  1. Zuidwest Algarve
  2. Oost Algarve

1. Zuidwest Algarve

Natuurpark Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina ligt in het uiterste zuidwesten van de Algarve. Dit uitgestrekte park aan de kust loopt door tot ver in de Alentejo. Wandelen in Algarve langs deze kust toont u ruige kliffen en grillige rotsen, strandjes en visserhavens. In het zuidwesten vindt u een weids, open landschap met roodbruine aarde, die mooi afsteekt tegen de blauwe oceaan. In het zuiden is het wat rustiger wandelen en hier vindt u prachtige goudgele kliffen, vooral tussen Portimão en Albufeira. Iets in het achterland ligt de Serra de Monchique, een groen gebied met geneeskrachtige bronnen.

2. Oost Algarve

Wandelen in Algarve kan ook in het oosten van deze provincie. De zoutpannen van Tavira zijn de moeite waard, net als 'wetlands' van Castro Marim, het vogelparadijs van deze grensrivier. Ook natuurpark Ria Formosa aan de kust is een vogelreservaat waar vogels broeden, doortrekken of overwinteren.
In het achterland vindt u een open hoogvlakte met ommuurde percelen en steeneiken, vijgenbomen en amandelbomen. Tegen de Alentejo aan liggen mooie stadjes in een heuvellandschap met kurkeikenbossen.

Wandelvakantie Algarve

Ook in de toeristische Algarve zijn prachtige plekken in de natuur te vinden. Als u iets het achterland ingaat of in een kleinere plaats aan de kust verblijft, kunt u ook in de Algarve onthaasten. Via ons netwerk weten wij dat onderstaande vakantiehuizen en Bed and Breakfast rustig gelegen zijn:

Villa Foz do Banho - Monchique

Deze villa met zwembad ligt in het groene binnenland in de bergen van Monchique in het westelijk deel van de Algarve. De villa staat op een groot landgoed vol olijfbomen, fruitbomen en mimosa. Er zijn 3 slaapkamers met en-suite badkamers. De villa Algarve is geschikt voor 6 personen en biedt rust en ruimte. U kunt direct vanaf de villa wandelen in Algarve maar ook het natuurpark van Monchique intrekken of langs de kust wandelen.

Casa Porta Azul - Boliqueime

Deze Bed and Breakfast Algarve is een heerlijke plek om te verblijven. Het landelijke Casa Porta Azul biedt een combinatie van historische charme en comfort. In de omgeving kunt u prachtig wandelen in Algarve over de vele wandelroutes die in het gebied zijn uitgezet. Individueel of onder begeleiding. Binnen enkele minuten bent u in Loulé, iets ten noordwesten van Faro.

Villa Laguna - Moncarapacho

Villa Laguna is een Bed and Breakfast Algarve iets ten oosten van Faro. In de heuvels aan de rand van het dorp biedt de B&B rust en ontspanning. Er zijn veel wandel- en fietsroutes beschikbaar en ook wandelen in Algarve in het natuurpark van Ria Formosa is aan te raden. Villa Laguna biedt een rustige plek vlakbij een mooie natuur aan de kust.

Wandelreis en -rondreis Portugal

Wandelen in Algarve is prima te combineren met wandelen in de Alentejo, de streek boven de Algarve. Op die manier ziet u twee hele verschillende gebieden. De Alto Alentejo, waar Quinta do Pomarinho ligt, is hèt wandelparadijs van de provincie Alentejo. De quinta ligt gedeeltelijk in een natuurpark, op een groot terrein van 25 hectare vol weilanden, olijf- en fruitbomen waar meer dan 60 soorten vogels Portugal zijn gespot.  Op de quinta kunt u terecht voor wandelarrangementen inclusief verblijf, vol pension en lokaal transport.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt over wandelen in Portugal of wandelen in Algarve, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.Verzenden

Er zijn op dit moment geen agendapunten

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Meld u aan voor onze wandelvakantie nieuwsbrief:

Wandelvakanties Portugal.nl   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   00351 965 755 341   |   info@wandelvakantiesportugal.nl