Wandelen in Midden-Portugal

Portugal is één van de meest interessantste wandellanden van Europa. Het land is ideaal voor een wandelvakantie vanwege haar vele natuurparken, ongerepte natuur, eeuwenoude paden, pittoreske dorpjes, meren en rivieren en traditionele landbouw. En in Portugal wandelen is prima te combineren met zonnen, zwemmen en culturele uitstapjes maken.

Wandelen in Midden-Portugal

Wandelen in Midden-Portugal kan op vele plaatsen. In de provincie Beiras zijn hele verschillende wandelgebieden waaronder het grootste natuurpark van Portugal, allerlei gebergten rondom Coimbra en het gebied van de rivieren de Taag en de Douro, in het oosten tegen de Spaanse grens aan.

  1. Serra da Estrela
  2. Rond Coimbra
  3. Tussen de Douro en de Taag

1. Serra da Estrela

De Serra da Estrela is het grootste natuurpark van Portugal met de Torre, die in de winter vaak besneeuwd is, als hoogste top. Het granieten gebergte is een paradijs met vele vogels, meertjes, rotsformaties en kuddes schapen met hun herder. Als u wilt wandelen in Midden-Portugal biedt dit gebergte u veel variatie.

2. Wandelen Coimbra

In en rond Coimbra zijn vele plekken om te wandelen in Midden-Portugal. Een stadswandeling door Coimbra is een aanrader. De stad met zijn pittoreske smalle steegjes heeft een eeuwenoude universiteit met een 18e eeuwse bibliotheek.

Vlakbij Coimbra ligt het Mata do Buçaco, een door monniken aangelegd bos uit de 16e eeuw. Ten zuiden van de universiteitsstad liggen de heuvels, kloven en grotten van de Serra do Sicó. Ten oosten van Coimbra kunt u prachtig wandelen in de Serra do Açor met het bekende middeleeuwse dorpje Piódão of in de Serra da Lousã met zijn verlaten dorpjes. Ten noorden van Coimbra vindt u tenslotte de Serra do Caramulo, een granietgebergte waar de traditionele landbouw overheerst.

3. Tussen de Douro en de Taag

In het gebied tussen de rivier de Douro en rivier de Taag zijn tal van plekken waar u prachtig kunt wandelen in midden Portugal. BIjvoorbeeld in één van de vele historische dorpjes met nauwe straatjes en een eigen kasteel, hoog op een heuveltop. In het gebied langs de Spaans grens ligt ook de Serra da Malcata, een klein natuurreservaat dat is opgericht om de Iberische lynx te beschermen.

Wandelvakantie in midden Portugal

Binnen ons netwerk hebben wij iemand die particuliere huurders helpt om huurders te bereiken die graag in midden Portugal een vakantie willen houden. In het groene hart van Portugal kunt u kiezen uit verschillende soorten vakantiehuizen Beiras. Als u liever in de buurt van Lissabon zit of in de stad zelf, kunt u kiezen uit diverse vakantiehuizen Lissabon. Van appartement tot villa en van boerderij tot B&B. U boekt rechtstreeks bij de eigenaar van het vakantiehuis.

Wandelreis en -rondreis Portugal

Midden-Portugal is niet de enige streek met een prachtige groene natuur en cultuur. De Alto Alentejo, waar Quinta do Pomarinho ligt, is hèt wandelparadijs van de provincie Alentejo. De quinta ligt op een groot terrein van 25 hectare vol olijf- en fruitbomen en deels in een natuurpark waar meer dan 60 soorten vogels Portugal zijn gespot. 

De afstand tussen midden Portugal en de Alentejo is klein. U kunt beide gebieden dan ook prima combineren in een vakantie. De Alentejo biedt heuvels, kurkeiken, olijfbomen, een prettige temperatuur, veel vogels en bloeiende planten en struiken? Op Quinta do Pomarinho kunt u terecht voor wandelarrangementen inclusief verblijf, verzorging en lokaal vervoer.

U kunt voor een wandelvakantie ook van plek naar plek trekken en op die manier nog meer delen van Portugal ontdekken. Wij werken samen met enkele Nederlandse eigenaren van accommodaties door heel Portugal. Met hen stellen we wandelrondreizen op maat samen, die wij u met korting kunnen aanbieden.

Meer informatie wandelrondreis

Als u meer informatie wilt over wandelen in Portugal of een wandelrondreis op maat, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.Verzenden

Er zijn op dit moment geen agendapunten

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Meld u aan voor onze wandelvakantie nieuwsbrief:

Wandelvakanties Portugal.nl   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   00351 965 755 341   |   info@wandelvakantiesportugal.nl