Wandelen in Noord Portugal

Portugal behoort tot de meest interessante wandellanden van Europa. Het land is ideaal voor een wandelvakantie vanwege haar ongerepte natuur, uitgestrekte natuurparken, eeuwenoude paden, kleine dorpjes, rivieren en meren en mooie akkerlanden. En in Portugal is wandelen prima te combineren met zonnen, zwemmen en culturele uitstapjes maken.

Wandelen in Noord Portugal

Wandelen in Noord Portugal kan op vele plaatsen. Er zijn hele afwisselende gebieden waaronder prachtige natuurparken, een lagune met zoutpannen bij Aveiro, de Serra da Arada, de Serra da Freita en de Dourovallei.

Er zijn vier officiële natuurpaken om te wandelen in Noord Portugal:

  1. Parque Nacional da Peneda-Gerês
  2. Parque Natural do Alvão
  3. Douro Internacional
  4. Parque Natural de Montesinho

1. Parque Nacional da Peneda-Gerês

Dit park ligt in het uiterste noorden van Portugal tegen de grens met Spanje aan. U vindt er pure natuur, eeuwenoude paden en een boerenleven dat nog dagelijks doorgaat. U kunt hier wandelen door ruig berglandschap langs bedevaartsoorden en door vruchtbare dalen onder pergola's vol druiven voor de wijn van het noorden: vinho verde.

2. Parque Natural do Alvão

Wandelen in Noord Portugal kan ook in het natuurpark van Alvão. De rivier de Olo stort zich naar beneden door een diepe kloof en de steile hellingen in dit park zijn bedekt met druivenstokken voor de Portwijn. Andere bezienswaardigheden zijn de Portugese plattelandsarchitectuur, de waterval van Fisgas, beschermde plantensoorten en de vele akkers.

3. Douro Internacional

Dit natuurpark ligt in Trás-os-Montes, een dunbevolkt gebied in het noordoosten van Portugal. Het diep uitgesneden dal van de rivier de Douro is vruchtbaar en prachtig voor een wandelvakantie. Bijzonder hier zijn de helingen met druiven, aasgieren, vale gieren, dorpjes en kathedralen.

4. Parque Natural de Montesinho

Voor wandelen in Noord Portugal in dit prachtige park is de maand oktober misschien wel het beste. Dan is er de kastanjeoogst en kleuren de kastanje- en eikenbossen de heuvels in geel en rood. U vindt er verder ruige bergen en kleine akkerlandjes en de meeste Iberische wolven van heel Portugal!

Wandelvakantie in noord-Portugal

Ook in het noorden van Portugal zijn particuliere vakantiehuizen te huur. In de buurt van Amarante, langs de kust, rond Porto of tegen de Spaanse grens. Binnen ons netwerk kennen wij mensen die hun huis te huur aanbieden. U kunt een huis rechtstreeks van hen huren. En vervolgens vanuit de vakantiehuizen Noord Portugal de ongerepte natuur ontdekken. Soms wandelt u vanuit het huis de heuvels of bergen in, soms moet u zich een klein eindje verplaatsen.

Combinatie met Alentejo

Het noorden van Portugal is niet de enige streek die een ongerepte natuur en bijzondere bezienswaardigheden biedt. De Alto Alentejo, waar Quinta do Pomarinho ligt, is het wandelparadijs van de provincie Alentejo. De quinta ligt op een terrein van 25 hectare vol olijf- en fruitbomen, tegen een natuurpark aan waar meer dan 60 soorten vogels Portugal zijn gespot. 

De afstanden binnen Portugal zijn niet heel erg groot. U kunt het  noorden van Portugal dan ook prima combineren met een week of meer in de Alentejo. Hier vindt u een minder ruig terrein, een prettige temperatuur, veel vogels en bloeiende planten en struiken. U kunt op Quinta do Pomarinho terecht voor wandelarrangementen inclusief verblijf, verzorging en lokaal vervoer.

U kunt voor een wandelvakantie ook van plek naar plek door heel Portugal trekken. Wij werken samen met meerdere Nederlandse eigenaren van accommodaties door heel Portugal. Met hen stellen we wandelrondreizen op maat samen, die wij u met korting kunnen aanbieden.

Meer informatie wandelrondreis

Als u meer informatie wilt over wandelen in Portugal of een wandelrondreis op maat, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.Verzenden

Er zijn op dit moment geen agendapunten

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Meld u aan voor onze wandelvakantie nieuwsbrief:

Wandelvakanties Portugal.nl   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   00351 965 755 341   |   info@wandelvakantiesportugal.nl