Wandelen in Zuid Portugal

Wandelen in Zuid Portugal biedt een enorme variatie in natuur en cultuur. Zowel de Algarve als de Alentejo hebben verder ook tal van monumenten uit de Romeinse of Moorse tijd.

Wandelen in Zuid Portugal

Wandelen in de Algarve brengt u in het uiterste zuidwesten bij een prachtig natuurpark, dat helemaal doorloopt tot in de Alentejo. Langs deze vrij ruige kust liggen verscholen baaien en verlaten strandjes tegen ruige kliffen en grillige rotsen. Het zuidelijk deel van de kust is minder ruig. Het oosten van de Algarve heeft enkele prachtige natuurgebieden, die vooral bekend staan om de vele vogels die hier broeden en overwinteren.

De Alentejo is een provincie met glooiende heuvels, velden vol zonnebloemen, kurkeikenbossen, olijfboomgaarden, stuwmeren en rivieren. In het noordoosten van de Alentejo ligt een rotsachtig gebergte met eeuwenoude smokkelpaadjes.

  1. Wandelen in Algarve
  2. Wandelen in Alentejo

1. Wandelen in Algarve

Wandelen kan zowel helemaal in het zuidwesten als in het oosten van de Algarve. In het oosten vindt u enkele vogelreservaten en zoutpannen. In het zuidwesten ligt het enorm uitgestrekte natuurpark Sudoeste Alentejo e Costa Vicentina. Dit park loopt langs de grillige kust met rotsen, baaien en verlaten stranden. Lees meer over wandelen in Algarve.

2. Wandelen in Alentejo

Er zijn verschillende gebieden om te wandelen in Zuid Portugal. In het noordoosten van de Alentejo, in de omgeving van Portalegre, ligt natuurpark Serra de São Mamede. Hier vindt u vele kasteeldorpjes hoog op heuvels. In en rond Évora vindt u veel Romeinse cultuur, stuwmeren en olijfboomgaarden. Rond Beja ziet u het typische landschap van de Alentejo: glooiende heuvels met steeneiken, weilanden en olijfbomen en hier en daar een molen. Aan de kust kunt u prachtig wandelen in natuurpark Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Lees meer over wandelen in Alentejo.

Wandelreis Zuid Portugal

Zowel de Algarve als de Alentejo bieden een heel eigen natuur en cultuur. Daarnaast is wandelen in Zuid Portugal heerlijk te combineren met zee en strand. De afstanden zijn zeer goed te doen binnen één wandelvakantie. De Alto Alentejo, waar Quinta do Pomarinho ligt, is hèt wandelparadijs van de provincie Alentejo. Vandaar ook dat de quinta wandelarrangementen aanbiedt. Deze wandelreizen zijn inclusief verblijf, lokaal vervoer en op basis van vol pension.

De quinta ligt gedeeltelijk in een natuurpark, op een groot terrein van 25 hectare. Op dit terrein vol weilanden, olijf- en fruitbomen en meer dan 60 soorten vogels Portugal, vindt u enkele vakantiehuizen, een kleinschalige camping en een natuurkampeerterrein. 

Vakantiehuizen Algarve vindt u onder meer via iemand uit ons netwerk. Een villa aan de kust, een Bed and Breakfast in de groene heuvels of een boerderij in het rustige oostelijk deel van de Algarve. Het kan allemaal. En zoals gezegd zijn de Algarve en Alentejo prima te combineren in één vakantie.

Meer informatie

Als u meer informatie wilt over wandelen in Portugal of wandelen in Zuid Portugal, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.Verzenden

Er zijn op dit moment geen agendapunten

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Meld u aan voor onze wandelvakantie nieuwsbrief:

Wandelvakanties Portugal.nl   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   00351 965 755 341   |   info@wandelvakantiesportugal.nl